nytt år, nye lodd, nye gevinster!
Det tenker ihvertfall Hagetrollet og Husnissen.
Chili og paprika er plantet og spirene har vokst såpass at noen allerede er priklet om. Chili ble det i 2018 også men paprika er nytt av året.
Hagetrollet har sådd hagesalat og Romanosalat i små tomat-esker og satt dem ut på terrassen. Salat spirer best ved lav temperatur så dette bør bli bra. I 2018 ble naboer og familie forsynt med deilig knasende sprø salat fra hagen, de håper på samme suksess dette året. Det ble kommentert både konsistens og smak av de som fikk salaten servert i 2018 så det er tydelig at det er noe særegent med det man dyrker selv. Smaken kan ikke sammenlignes med butikk-kjøpt salat og den som kom fra hagen.
De andre grønnsakene får vente litt, pallekarmene har fungert som oppbevaringsplass for andre vekster i vinter. En er full av Hosta-planter som ble delt høsten 2018 og disse må plantes om og leveres ut. En annen er full av staude-frø. Håpet er at disse skal spire snart slik at de kan plantes om.
Den siste pallekarmen er full av hage-avfall. Blader, løv, tang og tare og annet organisk materiale er dynket med Microferm og dekket med et lag jord. Dette skal forhåpentligvis dannes om til jord i løpet av sesongen. Helt vegansk og økologisk. I denne pallen er det ikke brukt kompost eller Bokashi-væske.
Hestebønnene må uansett få en plass i en fei. De burde ha vært i jorda allerede. Hagetrollet satser på at det går greit om de plantes nå. Det står fra februar til mai på pakken.
Russisk hvitløk ble plantet i desember og har stått ute hele vinteren. Nå er de flyttet fra skyggesiden til terrassen der de får lys og varme. De satte tydeligvis pris på det. På bare to dager har flere små spirer tittet opp av jorden. Første året vil de bli som små kinesiske hvitløk og det vil nok ta 2 -3 år før de danner fedd. Men den som venter på noe godt.....
Det gledes ihvertfall til disse kommer.
Hagetrollet og Husnissen elsker hvitløk og har et stooort forbruk hele året. Blir kjekt å bruke egenprodusert hvitløk.
Akkurat disse har en kjekk historie i tillegg. Les om hvitløken, også kjent som hvitløken fra fengselet i Valdres her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar